Bianconero Greco

Ασπρόμαυρη λατρεία

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Το κρίμα στο λαιμό σου!

Το βαρομετρικό χαμηλό υπήρχε εδώ και καιρό πάνω από το Τορίνο. Τα σύννεφα για το μέλλον του Κόντε υπήρχαν αλλά όλοι πίστευαν ότι ο Ιταλός τεχνικός θα παραμείνει για άλλη μία χρονιά στο τιμόνι της Γιουβέντους. Ο πρόεδρος όμως και πάλι δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.


Αντρέα Ανιέλι... Από μικρός πήρε μεγάλη εξουσία στα χέρια του και από ότι φαίνεται δεν μπορεί να τη διαχειριστεί σωστά. Την αρχή την έκανε με τον αγαπημένο ποδοσφαιριστή που έχει περάσει από την ομάδα, τον Αλεσάντρο ντελ Πιέρο. Δεν φτάνει που δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο και δεν του επέτρεψε να τελειώσει την καριέρα του στο σύλλογο που αποτελούσε τη σημαία του, αλλά άκουσον άκουσον επέλεξε να κάνει ο ΙΔΙΟΣ την ανακοίνωση. Από το φθινόπωρο είχε πει ο αθεόφοβος ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του «Πιντουρίκιο». Μάθαμε από το... παιδάκι ότι ο Ντελ Πιέρο δεν θα είναι πια μαζί μας.

Στο θέμα του Κόντε, όπως αποδεικνύεται, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Με έναν άνθρωπο, μάλιστα, τον οποίον γνώριζε εδώ και πολλά χρόνια και σαφώς δεν είχαν μία τυπική σχέση προέδρου-προπονητή. Αυτό που, όπως φαίνεται, δεν εκτίμησε (και με το δίκιο του) ο Κόντε είναι οι φρούδες ελπίδες που του πούλησε ο Ανιέλι.

Εκανε υπομονή πέρυσι, αλλά οι μεγάλες μεταγραφές δεν ήρθαν. Εντάξει απέκτησες τον Τέβες, αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Επίσης, αποκτήθηκαν οι Γιορέντε και Ογκμπόνα. Και κλείσαμε για καλοκαίρι. Με τρεις μεταγραφές, συγγνώμη, αλλά δεν πας πουθενά. Και αποδείχθηκε περίτρανα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ναι είχε ευθύνη κι ο Κόντε. Αλλά όταν σου υπόσχονται παίκτες πρώτης γραμμής, με πρωτοκλασσάτα ονόματα να βγαίνουν στον ιταλικό Τύπο και να κάνουν παρέλαση όλο το καλοκαίρι και στο φινάλε να μην ψωνίζεις ούτε από το δεύτερο ράφι, τότε δεν φταίει μόνον ο προπονητής.

Η τακτική του «μαθητευόμενου μάγου» ήταν και φέτος η ίδια. Ο Κόντε ήθελε τον Σάντσες, αλλά τελικά τον είδε να πηγαίνει με συνοπτικές διαδικασίες στην Αρσεναλ. Και σαν να μην έφταναν οι... αφίξεις φάνηκε ότι δημιουργείται πρόβλημα και στις αναχωρήσεις.

Σχεδόν άπαντες συνέδεσαν τη φυγή του Κόντε με την αποχώρηση του Βιντάλ. Και μάλλον δεν θα έχουν άδικο. Ενα από τα σημαντικότερα γρανάζια στη μηχανή της Γιουβέντους θα θυσιαστεί στο βωμό του χρήματος (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου). Και ποιος θα τον αντικαταστήσει; Σίγουρα κάποιος που δεν θα είναι αντάξιός του. Γιατί έχουμε καταλάβει όλοι ότι πλέον οι παίκτες πρώτης γραμμής δεν επιλέγουν όχι μόνο τη «Βέκια Σινιόρα» αλλά και το Καμπιονάτο γενικότερα.

Φόβοι αποχώρησης υπάρχουν και για τον Πολ Πογκμπά. Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι και σε αυτή την περίπτωση η διοίκηση θα κινηθεί με άξονα τα... ευρώ.

Μακάρι να διαψευστούμε όλοι και στο φινάλε να παραμείνουν αμφότεροι, αν και αυτό το σενάριο είναι πολύ πολύ δύσκολο.

Ο Ανιέλι κατάφερε να γυρίσει την ομάδα τρία χρόνια πίσω. «Εχουν περάσει μόλις δύο μήνες από την τελευταία μεγάλη νίκη μας και η Γιουβέντους πρέπει να συνεχίσει την πορεία της. Θα ξεκινήσει από το μηδέν. Με μηδέν βαθμούς στην κατάταξη, όπως οι άλλοι, με μηδέν νίκες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο 38χρονος πρόεδρος στην ανοιχτή επιστολή του προς τον Κόντε.

Η φράση «θα ξεκινήσει από το μηδέν» περικλείει λίγο πολύ όλη την κατάσταση. Αυτό που είχε χτίσει ο Κόντε τα τελευταία χρόνια γκρεμίστηκε και πλέον η ομάδα θα πρέπει να ψάξει καινούργιο δύσβατο μονοπάτι να βαδίσει. Στις δηλώσεις τους, οι παίκτες ήταν εμφανώς σοκαρισμένοι με την εξέλιξη αυτή. Ενα σοκ που θα πρέπει να ξεπεράσουν γρήγορα...

Η απόφαση του Ιταλού προπονητή να αφήσει τους «μπιανκονέρι» δεν μπορεί να κριθεί σωστή ή λάθος. Από τη μία, θα μπορούσε να μείνει και να αφοσιωθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που εξάλλου επιθυμούν και αρκετοί οπαδοί του συλλόγου. Βέβαια, αν έκανε μία καλή πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με το μεταγραφικό πλάνο του Ανιέλι με παίκτες γ' και δ' διαλογής, τότε απλά θα ενίσχυε αυτή την πολιτική της διοίκησης και το όνειρό του για μία Γιουβέντους με αστέρια, που να θυμίζει τις παλιές καλές εποχές δεν θα πραγματοποιούνταν. Οπότε, πήρε την απόφαση να φύγει με το κεφάλι ψηλά, κατακτώντας τρία σερί πρωταθλήματα.

Το ανησυχητικό είναι το γεγονός πως ο Κόντε δεν έπεισε τον... Τζόφρι της Γιουβέντους να βάλει το χέρι στην τσέπη και να «χτυπήσει» δυνατά ονόματα. Θα το πετύχει ο διάδοχός του; Μάλλον απίθανο...

Το ποιος θα είναι ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Κόντε μένει να το δούμε. Ηδη πολλά ονόματα ακούγονται. Οποιος κι αν έρθει, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα είναι τιφόζο της Γιουβέντους, όπως ο Κόντε, έχοντας παράλληλα τέτοια προπονητική ικανότητα.

Πολλές φορές του ασκήθηκε κριτική και τις περισσότερες φορές δικαιολογημένα. Μετά από αυτά τα τρία χρόνια αυτό, βέβαια, που μένει να πούμε είναι... GRAZIE MISTER, ARRIVEDERCI.

Οσο για τον Ανιέλι, το βάρος του επωνύμου που φέρει είναι τεράστιο. Είναι καιρός να βρει δύναμη και να σταθεί στο ύψος του, αλλιώς το μέλλον της Γιουβέντους μπορεί να μοιάζει πολύ με το πρόσφατο παρελθόν της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



 

© Copyright by Bianconero Greco | Template by BloggerTemplates | Blog Templates at Fifa World