Bianconero Greco

Ασπρόμαυρη λατρεία

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Οι πρώτες... παραλαβές

Ιτούρμπε, Μοράτα και Εβρά είναι προ των πυλών της Γιουβέντους. Οι συγκεκριμένες μεταγραφές που αναμένεται να επιβεβαιωθούν σύντομα δεν έχουν ικανοποιήσει πλήρως τους τιφόζι της ομάδας κι όχι άδικα.


Με τη Γιουβέντους, καλό είναι να ακολουθείται η παροιμία «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι». Κάθε καλοκαίρι στον ιταλικό Τύπο γίνεται παρέλαση ηχηρών ονομάτων αναφορικά με τους «μπιανκονέρι», ωστόσο, στο φινάλε οι ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί δεν είναι αντάξιοι των προσδοκιών (πλην ίσως του Τέβες πέρυσι). Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τα έχουν δώσει όλα για την ομάδα.

Για αρκετές ημέρες το όνομα του Αλέξις Σάντσες είχε ανεβάσει το θερμόμετρο στο Τορίνο, όμως, ο Χιλιανός άσος κατέληξε με συνοπτικές διαδικασίες στην Αρσεναλ. Τον Μάιο, ο Μάριο Μάντζουκιτς ήταν στην κορυφή της επικαιρότητας, αλλά και ο Κροάτης επιθετικός δεν θα ντυθεί με τα ασπρόμαυρα, αλλά θα φορέσει τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Εν τέλει, η «Βέκια Σινιόρα» θα αποκτήσει δύο νεαρούς παίκτες που θα ενισχύσουν την επίθεση και έναν έμπειρο αριστερό μπακ. Το τι θα μπορέσουν να προσφέρουν στην ομάδα θα φανεί στο γήπεδο.

Ιτούρμπε: Το πρώτο πράγμα που προκάλεσε αρνητική εντύπωση για τον Αργεντινό εξτρέμ είναι η τιμή του. Η Γιουβέντους ξόδευε με... φειδώ τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, στην περίπτωση του Ιτούρμπε έκανε την εξαίρεση. Με 27 εκατομμύρια ευρώ, φαίνεται πως οι ιθύνοντες των «μπιανονέρι» αλλά και ο Κόντε πιστεύουν πολύ στον 21χρονο ποδοσφαιριστή. Στα θετικά του είναι ασφαλώς η ηλικία του μιας και έχει όλο το μέλλον μπροστά του για μία λαμπρή καριέρα. Την περασμένη σεζόν, ήταν ίσως το σημαντικότερο γρανάζι στην επιτυχημένη πορεία της Βερόνα στη Σέριε Α'. Είναι ένας κλασικός βραχύσωμος εξτρέμ, με ιδανικά χαρακτηριστικά, προκειμένου ο Κόντε να καταφέρει να αλλάξει το σύστημα σε 4-3-3, κάτι που επιθυμούν και οι οπαδοί, τουλάχιστον στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η παρουσία του θα μπορέσει να απελευθερώσει και τον Τέβες, μιας και δεν θα χρειάζεται να καλύπτει όλο το χώρο πίσω από τον επιθετικό περιοχής, που πέρυσι ήταν ο Γιορέντε. Ισως ο Ιτούρμπε αποδειχθεί λίρα εκατό για τη Γιουβέντους, αλλά αυτό εξαρτάται τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον τεχνικό της ομάδας.

Μοράτα: Και στην περίπτωση του Ισπανού στράικερ, οι «μπιανκονέρι» θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, δαπανώντας 18 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Ρεάλ Μαδρίτης. Οπως και ο Ιτούρμπε είναι 21 ετών, αλλά με το ύψος του να αγγίζει το 1,90 μέτρα αποτελεί τον ιδανικό αντι-Γιορέντε. Με τη φανέλα της «βασίλισσας» έχει κάνει μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις και μπορεί να κοντράρει στα ίσια τον Βάσκο επιθετικό για μία θέση στη βασική 11αδα της ερχόμενης περιόδου. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, δεν μπορεί να θεωρηθεί άπειρος, έχοντας κατακτήσει ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας και δύο Κύπελλα Ισπανίας. Επίσης έχει κατακτήσει το «Χρυσό παπούτσι» σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κάτω των 19 και κάτω των 21 ετών το 2011 και το 2013, χρονιές που η Ισπανία κατέκτησε και το τρόπαιο. Οι δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι θέλει αρκετά να έρθει στο Τορίνο κι αυτό αποτελεί ακόμη ένα «συν» για τον Μοράτα.

Εβρά: Αμφιλεγόμενη η επιλογή του Γάλλου μπακ. Πριν από μερικά χρόνια, αποτελούσε αναμφισβήτητα έναν από τους κορυφαίους παίκτες στη θέση του στον κόσμο. Ομως, πλέον, έχοντας πατήσει τα 33 του χρόνια έχει χάσει κάτι από τη λάμψη του. Από το 2006 κάνει γεμάτες χρονιές στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η κούραση είναι φανερή το τελευταίο διάστημα. Η εμπειρία του είναι γνωστή και με αυτή μπορεί να προσφέρει πολλά, όμως, μόνο η εμπειρία δεν φτάνει. Εξάλλου, στην συγκεκριμένη θέση η Γιουβέντους έχει τον Ασαμόα, που μαζί με τον Τέβες ήταν οι κορυφαίοι του συλλόγου την περασμένη περίοδο. Θα ήταν άδικο και κακό για την καριέρα του Ασαμόα να χάσει τη θέση του στην 11αδα, μετά από μία τόσο καλή χρονιά. Οταν μάλιστα ο αντικαταστάτης του είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να προσφέρει όσα ο Γκανέζος. Εκτός, βέβαια, κι αν ο Κόντε υπολογίζει τον Ασαμόα ως κεντρικό μέσο στην περίπτωση που αποχωρήσει ένας εκ των Βιντάλ, Πογκμπά (κάτι που άπαντες απεύχονται). Εν κατακλείδι, η μεταγραφή του Εβρά δεν αποτελεί το «μπαμ» που θα ήθελαν οι οπαδοί της Γιουβέντους. Θα μπορούσε να αποκτηθεί ένας νεαρός παίκτης και ο Κόντε θα είχε τη δυνατότητα να τον «πλάσει» όπως έκανε και με τον Πογκμπά.

Οι διαπραγματεύσεις της Γιουβέντους με τη Βερόνα δεν θα σταματήσουν στον Ιτούρμπε. Οι δύο ομάδες συζητούν και για τους Κουαλιαρέλα και Ρόμουλο, οι οποίοι μπορεί να ακολουθήσουν διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις μας από τα ονόματα που γράφονται, γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων οι «ειδήσεις» αποδεικνύονται αναληθής. Επίσης, είναι σίγουρο ότι οι Μαρότα, Κόντε, Ανιέλι, γνωρίζουν καλύτερα από εμάς τις ανάγκες της ομάδας και καλό είναι να εμπιστευόμαστε την κρίση τους, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι και αυτοί δεν έχουν κάνει μέτριες επιλογές. Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και μακάρι η ομάδα μας να την ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



 

© Copyright by Bianconero Greco | Template by BloggerTemplates | Blog Templates at Fifa World