Bianconero Greco

Ασπρόμαυρη λατρεία

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Αλεγκρία στο... Μαξ!

Νέα εποχή για τη Γιουβέντους. Εν μέσω αποδοκιμασιών, δυσπιστίας και προβληματισμού ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι καλείται να ξεπεράσει πολλά εμπόδια και να αποδειχθεί άξιος αντικαταστάτης του Αντόνιο Κόντε.


Ο 46χρονος τεχνικός επιλέχθηκε από τη διοίκηση της Γιουβέντους να αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Εννιά στους δέκα οπαδούς πιστεύουν ότι ο Αλέγκρι είναι λάθος επιλογή. Ωστόσο, επειδή ότι έγινε έγινε, τώρα όλοι θα πρέπει να στηρίξουν το σύλλογο στο σύνολό του, καθώς όλοι είμαστε Γιουβέντους κι όχι Κόντε, Ανιέλι, Μαρότα ή Αλέγκρι.

Ο Αλέγκρι έχει αρκετά μείον. Κατ' αρχάς δεν έχει σε καμία περίπτωση το εκτόπισμα του Κόντε. Δεν έχει την προσωπικότητα που θα επιβληθεί στους παίκτες ή τη διοίκηση κι αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό στη διάρκεια της σεζόν, αν υπάρξουν κάποια αρνητικά αποτελέσματα.


Επίσης, «αγκάθι» αποτελεί η σχέση του με τον Αντρέα Πίρλο. Ολοι γνωρίζουν ότι είναι ο προπονητής που έδιωξε τον «Μότσαρτ» από τη Μίλαν, αλλά στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε προσπάθησε να αντιστρέψει το κλίμα, στάζοντας μέλι για τον Ιταλό χαφ. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν και ο Πίρλο θα δώσει άφεση αμαρτιών στον Αλέγκρι και θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του κάτι που θα βοηθήσει τον προπονητή από το Λιβόρνο.

Ο Αλέγκρι, βέβαια, έχει και θετικά. Αποτελεί ένα νέο πρόσωπο στη Γιουβέντους και θέλοντας ή μη θα φέρει νέα στοιχεία στην ομάδα. Το αν θα αποδώσουν μένει να αποδειχθεί. Στις δηλώσεις του τόνισε ότι δεν έχει στο μυαλό του μονάχα ένα σύστημα, κάτι που είναι ενθαρρυντικό, αν αναλογιστεί κανείς πόσες φορές οι οπαδοί ζητούσαν από τον Κόντε να αποκτήσει η ομάδα έναν εναλλακτικό τρόπο παιχνιδιού.

Η παρουσία του, επίσης, δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στους παίκτες κι αυτό είναι το να αποδείξουν ότι παραμένουν νικητές ακόμη και χωρίς τον Κόντε στον πάγκο. Η στάση του συνόλου των ποδοσφαιριστών προς το πρόσωπο του Αλέγκρι θα καθορίσει πολλά για την πορεία της ομάδας φέτος και καλό θα ήταν οι ηγέτες (Μπουφόν, Κιελίνι, Μαρκίζιο κλπ.) να ταχθούν υπέρ του νέου προπονητή, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση μετά τη «βόμβα» της αποχώρησης του Κόντε.

Το παρελθόν του Αλέγκρι στη Μίλαν δεν θα έπρεπε να αποτελεί λόγο αντίδρασης από τους οπαδούς. Σε μία μεγάλη ομάδα ήταν, την οποία οδήγησε στον τίτλο το 2011 για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια. Η πτωτική πορεία των επόμενων ετών στο στρατόπεδο των «ροσονέρι» δεν ήταν φυσικά αποκλειστική του ευθύνη, αλλά κυρίως της διοικητικής ανυπαρξίας, της απώλειας σημαντικών παικτών και τη μη αντικατάστασή τους με ποδοσφαιριστές αντίστοιχης αξίας. Κάτι που δεν πρέπει επ' ουδενί να συμβεί και στη Γιουβέντους για να μην έχουμε τα αντίστοιχα αποτελέσματα  με τη Μίλαν.

Οι δηλώσεις του ίδιου ή του περιβάλλοντός του τα προηγούμενα χρόνια κατά της Γιουβέντους (έχει επανέλθει στην επικαιρότητα το σχόλιο της συντρόφου του πως «η Γιουβέντους είναι η ντροπή της Ιταλίας») δεν θα πρέπει να αποτελέσει βάση σχολιασμού. Ολοι ξέρουμε πως παίζονται τα επικοινωνιακά παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο. Τη μία ημέρα λες bianco και την άλλη nero, ανάλογα με το που βρίσκεται το συμφέρον σου.


Με την έλευσή του, ξεκινάει και ένας νέος κύκλος στα μεταγραφικά. Δεν τα βάψαμε και μαύρα με την απώλεια του Ιτούρμπε γιατί δεν άξιζε σε καμία περίπτωση αυτό τον πακτωλό χρημάτων. Και ας είμαστε ρεαλιστές. Η Γιουβέντους δεν σκοπεύει να ξοδέψει αντίστοιχα χρήματα με ομάδες όπως οι Σίτι, Τσέλσι, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Οσο, μάλιστα, δεν πηγαίνουμε μακριά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μία καλή πορεία φέτος σε συνδυασμό με τις νέες χορηγίες το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να αλλάξουν την πολιτική του συλλόγου. Γενικότερα, στα μεταγραφικά, μέχρι να υπάρξουν υπογραφές και επίσημες ανακοινώσεις, θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι και να κάνουμε υπομονή.

Εν κατακλείδι ο Αλέγκρι είναι ο νέος τεχνικός της Γιουβέντους και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε οι οπαδοί είναι να τον στηρίξουμε για το καλό της ομάδας. Αναμφίβολα θα κριθεί από τα αποτελέσματα, αλλά μεγάλο μερίδιο ευθύνης θα φέρουν και οι ποδοσφαιριστές. Εξάλλου, αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Δεν έφταιγε ο Σαμπέγια που Ιγκουαΐν και Παλάσιο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε τετ-α-τετ στον τελικό του Μουντιάλ κόντρα στη Γερμανία. Εφταιγε όμως που παρέμεινε κολλημένος και δεν είχε τον Τέβες στην αποστολή.

Ο Αλέγκρι δεν θα πρέπει να έχει κολλήματα. Πρέπει να φανεί έξυπνος και να μπορεί να ελίσσεται στα τροχοπέδια που θα βρει σίγουρα μπροστά του. Από τις επόμενες ημέρες και την διεξαγωγή της προετοιμασίας θα φανεί αν μπορεί να κουμαντάρει το καράβι της Γιουβέντους. Αν και ένας καλός καπετάνιος χρειάζεται πάντα τη βοήθεια και του υπόλοιπου πληρώματος.

Ολοι, λοιπόν, από τη διοίκηση μέχρι τους φροντιστές και τους οπαδούς είναι προ των ευθυνών τους σε αυτό το νέο ταξίδι της «Βέκια Σινιόρα».

Και ένα ταξίδι θα πρέπει να ξεκινάει πάντα με τους ταξιδιώτες χαρούμενους.

Να είναι «αλέγροι» στο... Μαξ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



 

© Copyright by Bianconero Greco | Template by BloggerTemplates | Blog Templates at Fifa World