Bianconero Greco

Ασπρόμαυρη λατρεία

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Ο απολογισμός της σεζόν

Η Γιουβέντους καταστρώνει ήδη τα πλάνα της για τη νέα σεζόν. Τι είδαμε όμως τη χρονιά που μας πέρασε και τι βαθμό παίρνουν οι ποδοσφαιριστές μας; Ποιος ήταν ο MVP και ποιος ο αδύναμος κρίκος.


Οι «μπιανκονέρι» πέτυχαν την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ιταλικού πρωταθλήματος, με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (102), και κατέκτησαν το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημά τους, παρότι η Ρόμα ήταν εντυπωσιακή στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Βέβαια, στα χείλη των οπαδών έμεινε και μία πικρή γεύση από την πορεία στην Ευρώπη. Τόσο ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και η έξοδος από το Γιουρόπα Λιγκ μία ανάσα πριν από τον τελικό στο «Γιουβέντους Στέιντιουμ».

Μετά από αρκετά χρόνια, η Γιουβέντους είχε μία επιθετική γραμμή αντάξια του συλλόγου. Με την έλευση των Τέβες και Γιορέντε τα γκολ έρχονταν πιο εύκολα και κυρίως από τους καθαρόαιμους επιθετικούς, κάτι που έλειπε στην ομάδα. Παράλληλα, οι Τέβες και Γιορέντε παραγκώνισαν τους Κουαλιαρέλα, Βούτσινιτς και Τζοβίνκο που πιθανότατα θα αποχωρήσουν από την ομάδα το καλοκαίρι.

Στο χώρο του κέντρου, η «Βέκια Σινιόρα» παρέμεινε ισχυρή. Ο Αντρέα Πίρλο κινήθηκε στα γνωστά υψηλά επίπεδα, ενώ ο Πολ Πογκμπά πήρε τη φανέλα του βασικού... σπίτι του. Δεν είναι τυχαίο που ήταν ο Γάλλος χαφ ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές τη σεζόν 2013-2014 (51 ματς). Η αξία του Αρτούρο Βιντάλ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, παρόλο που κάποιοι τραυματισμοί τον έβγαλαν εκτός ρυθμού. Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Κλαούντιο Μαρκίζιο, που τις περισσότερες φορές ερχόταν από τον πάγκο, με γκολ, όπως εκείνο στην Κάλιαρι, που ήταν καθοριστικά.

Από την άλλη, η άμυνα δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της. Ακόμη κι όταν χρειάστηκε να λείψει ο Μπαρτσάλι λόγω τραυματισμού, ο Κάσερες τον κάλυψε επάξια. Στην Ευρώπη, πάντως, τα προβλήματα στα μετόπισθεν ήταν πιο φανερά και ο Κόντε θα πρέπει να βρει λύσεις ενόψει της νέας περιόδου. Οι δύο βασικοί μπακ, Λιχτστάινερ και Ασαμόα, πραγματοποίησαν μία πολύ καλή σεζόν, με τον δεύτερο να είναι εκ των κορυφαίων όλης της ομάδας.

Ο MVP

ΚΑΡΛΟΣ ΤΕΒΕΣ




Το βραβείο θα μπορούσε κάλλιστα να πάει στον Κβάντο Ασαμόα, που έκανε την καλύτερή του χρονιά με τη Γιουβέντους. Ωστόσο, ο MVP της σεζόν είναι ο Κάρλος Τέβες. Ο Αργεντινός επιθετικός αποτέλεσε ένα... στοίχημα για την «Βέκια Σινιόρα». Είχε προκαλέσει αρκετά προβλήματα στο Μάντσεστερ, τόσο στη Γιουνάιτεντ όσο και στη Σίτι και όλοι είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως μπορεί να κάνει τα ίδια και στο Τορίνο. Ωστόσο, ο «Καρλίτος» ήταν η αποκάλυψη της σεζόν. Πήρε τη βαριά φανέλα με το 10 στην πλάτη, ο Κόντε τον διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και εκείνος βρήκε τον καλό του εαυτό και έδωσε μάχη μέχρι το τέλος για το βραβείο του πρώτου σκόρερ. Βέβαια, η συνεισφορά του δεν ήταν μόνο τα γκολ, καθώς γύριζε πιο πίσω προκειμένου να πάρει την πάσα από τους μέσους και με τις ενέργειές του ταλαιπώρησε τους αντίπαλους αμυντικούς, αφού μπορούσε εξίσου καλά να δημιουργήσει μία φάση. 

Ο ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

ΑΝΤΖΕΛΟ ΟΓΚΜΠΟΝΑ



Ογκμπόνα και Ισλα ήταν από τους παίκτες που απογοήτευσαν με την παρουσία τους. Ο Ιταλός αμυντικός παίρνει, πάντως, το... βραβείο, αφού για την απόκτησή του δαπανήθηκαν 13 εκατομμύρια ευρώ. Ο 26χρονος στόπερ είχε την ευκαιρία να κάνει το άλμα στην καριέρα του, αλλά δεν την άρπαξε από τα μαλλιά. Προκαλούσε άγχος σε συμπαίκτες και οπαδούς, δεν είχε καλές τοποθετήσεις και γενικότερα δυσκόλευε τη ζωή των συμπαικτών του. Και ο Ισλα απογοήτευσε, αλλά η θέση του Ογκμπόνα στο κέντρο της άμυνας είναι σίγουρα πιο νευραλγική από εκείνη του δεξιού μπακ-χαφ και τα λάθη που έκανε πολλές φορές δεν μπορούσαν να διορθωθούν. 

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΑΝΤΟΝΙΟ ΚΟΝΤΕ



Θα μείνει στην ιστορία για το ρεκόρ στο οποίο οδήγησε τη Γιουβέντους. Η ομάδα του ήταν κυρίαρχη στο Καμπιονάτο και του αξίζουν συγχαρητήρια. Ωστόσο, η κακή παρουσία του συλλόγου στην Ευρώπη πιστώνεται κι αυτή σε μεγάλο βαθμό στον Κόντε, κάτι που του «κόβει» βαθμούς στον... έλεγχο.


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Τερματοφύλακες
Τζιανλουίτζι Μπουφόν: 8
Μάρκο Στοράρι: 7
Ρουμπίνιο: -

Αμυντικοί
Αντρέα Μπαρτσάλι: 7,5
Λεονάρντο Μπονούτσι: 7
Τζόρτζιο Κιελίνι: 8
Μάρτιν Κάσερες: 7
Αντζελο Ογκμπόνα: 4
Στέφαν Λιχτστάινερ: 7,5
Μαουρίτσιο Ισλα: 5
Κβάντο Ασαμόα: 9
Φεντερίκο Πελούζο: 5,5

Μέσοι
Αντρέα Πίρλο: 7,5
Αρτούρο Βιντάλ: 7
Πολ Πογκμπά: 8
Κλαούντιο Μαρκίζιο: 6,5
Σιμόνε Παντοΐν: 6
Σιμόνε Πέπε: -

Επιθετικοί
Κάρλος Τέβες: 9,5
Φερνάντο Γιορέντε: 8,5
Πάμπλο Οσβάλντο: 7
Σεμπάστιαν Τζοβίνκο: 6,5
Μίρκο Βούτσινιτς: 6
Φάμπιο Κουαλιαρέλα: 6

Προπονητής
Αντόνιο Κόντε: 7,5


Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2013-2014


Ν.ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣΓΚΟΛ ΤΕΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟΒΟΛΕΣ
6Pogba519--
1Buffon48-331
10Tevez4821--
22Asamoah472--
23Vidal4618--
14Llorente4518--
21Pirlo456--
19Bonucci443--
3Chiellini444-1
8Marchisio434--
26Lichtsteiner363--
15Barzagli33---
4Caceres301--
12Giovinco303--
33Isla27---
5Ogbonna25--1
20Padoin251--
27Quagliarella234--
18Osvaldo183--
9Vucinic182-1
13Peluso141--
30Storari8-4-
11De Ceglie6---
16Motta3---
7Pepe3---
24Bouy1---
34Rubinho1---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



 

© Copyright by Bianconero Greco | Template by BloggerTemplates | Blog Templates at Fifa World