Bianconero Greco

Ασπρόμαυρη λατρεία

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Οι δύο όψεις του... 102!

Αφού πέρασαν μερικές ημέρες από το τέλος της σεζόν, ας δούμε τις δύο όψεις που έχει η κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος από τη Γιουβέντους και μάλιστα με ρεκόρ βαθμών.


Η ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ

Πανηγυρίζουμε. Και μάλιστα έντονα. Η Γιουβέντους πέτυχε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, φτάνοντας τους 102 βαθμούς στη Σέριε Α', επίδοση που είναι η κορυφαία στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δεύτερη πίσω από τους 103 βαθμούς της Σέλτικ. Οι «μπιανκονέρι» πέτυχαν επίσης το απόλυτο των νικών στην έδρα τους με 19, επιβεβαιώνοντας ότι το «Γιουβέντους Στέιντιουμ» αποτελεί φρούριο. Είναι πολύ σημαντικό επίσης, το γεγονός ότι σπάσαμε το ρεκόρ της Ιντερ που κρατούσε από το 2007 (97 βαθμοί), ένα ρεκόρ που οι «νερατζούρι» είχαν κάνει μετά το σκάνδαλο «καλτσόπολι» στο οποίο αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο. Μία χρονιά κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της, καθώς όλοι οι αντίπαλοί της είχαν «εξοντωθεί». Επρεπε να σβήσουμε αυτό το «ρεκόρ» από  την ιστορία τους και το πετύχαμε και με το παραπάνω. 
Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έδειξε πως έχει γερές βάσεις και θεμέλια ώστε να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να... τρομοκρατεί τις αντιπάλους της στην Ιταλία και να μπορεί, χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, να φτάνει στην πρώτη θέση. Εξάλλου, μέχρι την 12η αγωνιστική δεν είχαμε ανέβει καθόλου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εκτοτε, δεν κοιτάξαμε ξανά πίσω μας...
Πανηγυρίζουμε γιατί ήρθε στην ομάδα ο Κάρλος Τέβες, που αποδείχθηκε λίρα εκατό και η παρουσία του μπορεί να προσελκύσει κι άλλους ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. 
Επιπλέον, καταφέραμε να αποστομώσουμε με τον καλύτερο τρόπο, όλους εκείνους που εξαπέλυαν μύδρους κατά της Γιουβέντους (βλέπε Ρόμα, Νάπολι, Φιορεντίνα) και να τους δείξουμε ξανά ότι δεν αρκεί να ξοδεύουν μόνο χρήματα για να μας φτάσουν.

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ

Δεν πανηγυρίζουμε. Αντιθέτως, προβληματιζόμαστε. Η Γιουβέντους συνέτριψε τον ανταγωνισμό φέτος. Υπήρχε, όμως, πραγματικός ανταγωνισμός; Εκτός από τη Ρόμα, που μετά από κάποιο σημείο... ξεφούσκωσε και δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των «μπιανκονέρι» καμία άλλη ομάδα δεν ήταν ικανή να παίξει σε τέτοιο επίπεδο. Η Μίλαν έμεινε εκτός Ευρώπης και φτάσαμε στις τελευταίες αγωνιστικές να έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον η μάχη για την 6η θέση. 
Το επίπεδο του ιταλικού ποδοσφαίρου έχει καθοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην πορεία των ομάδων και στην Ευρώπη. Η μη ύπαρξη ανταγωνισμού, μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ομάδα μας. Να την κρατήσει πίσω και να μην της επιτρέψει να ανέβει επίπεδο. 
Αυτό ήδη βλάπτει το πρεστίζ της στο εξωτερικό, με τον αποκλεισμό φέτος από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πως να πανηγυρίσεις όταν μένεις εκτός σε όμιλο με Γαλατασαράι και Κοπεγχάγη; Και πως μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί και στο άμεσο μέλλον, με αποτέλεσμα να μικρύνουμε ακόμη περισσότερο ως σύλλογος στο ευρωπαϊκό στερέωμα; Οι μεγάλες ομάδες της Ιταλίας πρέπει να πατήσουν γκάζι και να ανέβουν επίπεδο, συμπαρασύροντας και τη «Βέκια Σινιόρα».  

Εσείς ποια μεριά του νομίσματος προτιμάτε να βλέπετε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



 

© Copyright by Bianconero Greco | Template by BloggerTemplates | Blog Templates at Fifa World