Bianconero Greco

Ασπρόμαυρη λατρεία

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Κανένας φόβος κόντρα σε... μικρές ομάδες

Ο Αντόνιο Κόντε υποστήριξε ότι γνωρίζει τη συνταγή της επιτυχίας για τον αποψινό (1/5) ημιτελικό με την Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι, από τη μεριά τους, προσπαθούν να... αποπροσανατολίσουν τους «μπιανκονέρι» με... μικρότητες.


Ο προπονητής της Γιουβέντους τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως «αν είναι μέσα στα τρία πιο σημαντικά ματς αυτής της τριετίας; Οπως έχω πει πολλές φορές ο αγώνας που έρχεται είναι πάντα ο αγώνας της ζωής μας. Αυτό ισχύει και τώρα. Ο στόχος μας είναι ένας και δεν αλλάζει ποτέ. Η νίκη. το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, αν και άδικο κατά την γνώμη μου με βάση την απόδοση των δύο ομάδων, σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 95 λεπτά. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και είμαι αρκετά αισιόδοξος, γνωρίζοντας ότι θα έχουμε μαζί μας, δίπλα μας στον αγωνιστικό χώρο και τους οπαδούς μας, που επίσης ξέρουν τι πρέπει να κάνουν αύριο».

Οι «μπιανκονέρι» φυσικά και δεν φοβούνται την Μπενφίκα κάτι που επεσήμανε ο τεχνικός μας: «Η λέξη φόβος δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μας. Είμαστε η Γιουβέντους. Σεβόμαστε πάντα τον αντίπαλο μας, είτε είναι η Μπενφίκα είτε μια ομάδα της Σέριε B', αλλά φόβο δεν έχουμε ποτέ για κανέναν. Είναι μια υπέροχη στιγμή για εμάς καθώς είμαστε κοντά στο τρίτο σερί πρωτάθλημα και παράλληλα είμαστε μετά από χρόνια ένα βήμα πριν από έναν ευρωπαϊκό τελικό. Είναι μια περίοδος που θέλουμε να την ζήσουμε στο μάξιμουμ μαζί με τους οπαδούς μας».

Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό ενόψει της αναμέτρησης κι αυτό θα πρέπει να αποτυπωθεί στο γήπεδο. Ο Κόντε εμπιστεύεται με κλειστά τα μάτια τον Αρτούρο Βιντάλ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον χρησιμοποιήσει από την αρχή του αγώνα λέγοντας ότι «ο Αρτούρο είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα» ενώ αναφορικά με το βαρύ πυροβολικό, Κάρλος Τέβες, που είναι στο όριο καρτών, σημείωσε: «Οταν η ατμόσφαιρα ανεβαίνει και η μπάλα καίει, ο Κάρλος πρέπει να είναι πάντα στο γήπεδο»!

Σε ένα γήπεδο που η Γιουβέντους έχει υποτάξει την τότε κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, Τσέλσι, επικρατώντας 3-0, ενώ φέτος η εντυπωσιακή Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη.
Ωστόσο, ο τεχνικός των «αετών», Ζορζ Ζέσους, δείχνει ήρεμος για τις συνθήκες που θα συναντήσει η ομάδα του. «Ξέρουμε τι κλίμα θα υπάρχει αλλά είμαστε συνηθισμένοι γιατί το δικό μας γήπεδο χωράει περισσότερους οπαδούς» σχολίασε.

ΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΙΚΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ


Η Μπενφίκα, εδώ και μέρες προσπαθεί να δυναμιτίσει την κατάσταση, κατηγορώντας την ΟΥΕΦΑ ότι προτιμά τη Γιουβέντους στον τελικό, καθώς η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ερεύνησε την αγκωνιά του Πέρες στον Κιελίνι στο πρώτο ματς. Τελικά οι κατηγορίες τους έπεσαν στο κενό, αφού ο παίκτης τους δεν είχε κάποια επίπτωση, ωστόσο, οι διοικούντες των Πορτογάλων απέδειξαν ότι δεν τους ένοιαζε αν θα υπάρξει κάποια τιμωρία για τον ποδοσφαιριστή τους, παρά να καταφέρουν να ανάψουν το μπαρούτι. «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η ΟΥΕΦΑ και για διαφημιστικούς λόγους θέλει την Γιουβέντους στον τελικό για να κατακτήσει το τρόπαιο και μετά να διαφημιστεί με τον καλύτερο τρόπο το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στο Κάρντιφ. Στην ΟΥΕΦΑ θέλουν νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ μια ομάδα με το μέγεθος, την ιστορία και την παράδοση της Γιουβέντους αλλά θεωρώ ότι είμαστε και εμείς μεγάλη ομάδα, όπως δείχνει η 6η θέση στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ αυτή την στιγμή. Το ποδόσφαιρο είναι ωραίο άθλημα όταν παίζεται στο γήπεδο αλλά σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν πολλά συμφέροντα και είναι ουτοπικό να πιστεύει πλέον κάποιος στην ομορφιά του ποδοσφαίρου», σημειώνει ο Σίλβιο Σερβάν, αντιπρόεδρος της Μπενφίκα.

Ο Ζέσους από τη μεριά του, κράτησε χαμηλούς τόνους και δεν αναφέρθηκε στο περιστατικό των ημερών. «Εμένα και τους παίκτες μου δεν μας ενδιαφέρουν αυτά τα θέματα. Καταλαβαίνω γιατί με ρωτάτε, καταλαβαίνω και την επίσημη θέση της Μπενφίκα αλλά νομίζω πως αυτό γίνεται για να μειωθεί η πίεση προς την ομάδα παραμονή τέτοιου αγώνα», είπε… αδειάζοντας τη διοίκηση της ομάδας του, ενώ κλείνοντας υποστήριξε ότι οι παίκτες του θα παίξουν για τη νίκη.


Η Γιουβέντους θα πρέπει να κλείσει τα αυτιά της στις αστείες κατηγορίες των Πορτογάλων. Δεν είναι άλλωστε πρώτη φορά που αντίπαλη ομάδα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους «μπιανκονέρι» με δηλώσεις για τη διοργανώτρια Αρχή ή οποιονδήποτε άλλο εξωαγωνιστικό παράγοντα. Η απάντηση πρέπει να δοθεί στο γήπεδο. Οι «αετοί» μπορούν να… κράζουν όσο θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



 

© Copyright by Bianconero Greco | Template by BloggerTemplates | Blog Templates at Fifa World