Bianconero Greco

Ασπρόμαυρη λατρεία

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Κοντε(υει) η ώρα του;

Κάθε χρόνο, περίπου τέτοια εποχή, οι τίτλοι των ιταλικών εφημερίδων αναφέρονται στη φυγή του Αντόνιο Κόντε. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και φέτος. Το θέμα είναι, αν τελικά, όντως, ο Κόντε αποτελέσει παρελθόν, ποιος θα τον αντικαταστήσει...


Σε ιστοσελίδα φίλα προσκείμενη στη Γιουβέντους διεξήχθη γκάλοπ με αυτό το ερώτημα. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

35,84%Diego Simeone
12,99%Josep Guardiola
12,21%Luciano Spalletti
9,39%Other
9,08%Cesare Prandelli
7,20%Josè Mourinho
5,48%Francesco Guidolin
3,13%Louis Van Gaal
2,82%Roberto Mancini
1,88%Arsène Wenger


ΝΤΙΕΓΚΟ ΣΙΜΕΟΝΕ

Οδήγησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ είναι κοντά και στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος. Ακόμη κι αν χάσει και τους δύο τίτλους, έχει καταφέρει κάτι σπουδαίο με τους «ροχιμπλάνκος». Τον παρομοιάζουν με τον Κόντε για το πάθος του. Ο ίδιος μπορεί να φέρει μία φρεσκάδα στη Γιουβέντους και νέες ιδέες στον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού. Ξέρει να παίρνει το μάξιμουμ από τους παίκτες του και η δουλειά του μιλάει από μόνη της.

ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ

Οχι, όχι και πάλι όχι. Καταρχάς τα 15 εκατομμύρια ευρώ που είναι το κασέ του προπονητή της Μπάγερν είναι απαγορευτικά για τη Γιουβέντους. Από εκεί και πέρα, φαίνεται ότι το τικι-τακα ποδόσφαιρο που παίζει δεν έχει πια μέλλον, όταν μάλιστα δεν έχεις παίκτες σαν τον Μέσι στην ομάδα. Εμείς δεν έχουμε ούτε καν Ρόμπεν ή Ριμπερί. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει φιλοσοφία ο Γκουαρδιόλα και θεωρώ ότι δεν ταιριάζει στη Γιουβέντους.

ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΣΠΑΛΕΤΙ

Μετά από πέντε χρόνια στον πάγκο της Ζενίτ, απολύθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Οδήγησε την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης σε δύο πρωταθλήματα ενώ στο παρελθόν με τη Ρόμα είχε κατακτήσει δύο φορές το Κύπελλο. Δεν έχει, όμως, την απαραίτητη εμπειρία από έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, όπως η Γιουβέντους, την ώρα που οι «μπιανκονέρι» έχουν ως στόχο την επάνοδό τους στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

ΤΣΕΖΑΡΕ ΠΡΑΝΤΕΛΙ

Ισως η καλύτερη επιλογή. Ο εκλέκτορας της Εθνικής Ιταλίας γνωρίζει πολύ καλά τους παίκτες της Γιουβέντους. Εξάλλου, περισσότεροι από τους μισούς βασικούς στη «Σκουάντρα Ατζούρα» προέρχονται από τους «μπιανκονέρι». Ακόμη ένα θετικό είναι πως στην Εθνική έχει παίξει πολλές φορές με 3-5-2, ένα σύστημα που ξέρουν καλά οι παίκτες της Γιούβε. Ωστόσο, ο Πραντέλι έχει επιλέξει πολλές φορές και το 4-3-3, ένα σύστημα που πολλοί οπαδοί της «Βέκια Σινιόρα» εύχονται να έπαιζε η ομάδα. Ο 56χρονος κόουτς έχει οδηγήσει την Ιταλία στον τελικό του Euro το 2012, ενώ έχει εμπειρία και από διασυλλογικό επίπεδο μιας και ήταν στο τιμόνι της Φιορεντίνα από το 2005 έως το 2010.

ΖΟΣΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Η επιλογή μοιάζει ολίγον... ουτοπική. Ο «εκλεκτός», αν επέστρεφε στην Ιταλία, θα το έκανε για χάρη της Ιντερ. Η πορεία του και οι τίτλοι του είναι γνωστοί και δεν χρίζουν ιδιαίτερης ανάλυσης. Οπως και του Γκουαρδιόλα, το κασέ του είναι απαγορευτικό (περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ). Δεν θα ήταν άσχημα να τον βλέπαμε στον πάγκο της Γιουβέντους, αλλά η περίπτωση του είναι εξαιρετικά δύσκολη.

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟ ΓΚΟΥΙΝΤΟΛΙΝ

Ο προπονητής της Ουντινέζε θα θέλει να ξεχάσει σύντομα τη φετινή χρονιά. Στο παρελθόν, πάντως, έχει οδηγήσει τους άλλους «μπιανκονέρι» της Σέριε Α' σε μία τρίτη και μία τέταρτη θέση, παίζοντας παράλληλα και πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο. Δεν έχει, ωστόσο, το ειδικό βάρος και με τέτοιες περιπτώσεις (βλέπε Ντελ Νέρι, Τζακερόνι, Φεράρα) η ομάδα ήταν σκέτη απογοήτευση.

ΛΟΥΙΣ ΦΑΝ ΧΑΑΛ

Ο Ολλανδός ακούγεται έντονα πως θα καταλήξει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η εμπειρία του και οι τίτλοι του είναι αρκετοί με Αγιαξ, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν. Ωστόσο, μάλλον κακό θα έκανε στην ομάδα. Εχει μία τρέλα που μπορεί να εκνευρίσει πολλούς. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ως τεχνικός της Μπάγερν είχε κατεβάσει το παντελόνι του και τα.. έδειξε στον Λούκα Τόνι. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ζιοβάνι είχε πει πως «ο Φαν Χάαλ είναι ο Χίτλερ για τους Βραζιλιάνους παίκτες. Είναι αλαζόνας και έχει ένα πρόβλημα. Δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο. Είναι τρελός». Ο Φρανκ Ριμπερί είχε σχολιάσει πως «δεν περνούσα καλά στο γήπεδο με αυτόν προπονητή. Αρκετά τον ανέχτηκα». Σίγουρα, δεν θα τον ήθελα στην ομάδα να κάνει άνω κάτω τα αποδυτήρια και να προσπαθεί να επιβληθεί όχι με την προσωπικότητά του, όπως πρέπει, αλλά με άλλα... όργανα!

ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Αλλος ένας Ιταλός τεχνικός με εμπειρία, που έχει οδηγήσει τη Μάντσεστερ Σίτι στην κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος. Βέβαια, η παρουσία του σε Λάτσιο και Ιντερ θα έφερνε σίγουρα αποδοκιμασίες από τον κόσμο και θα ξεκινούσε με ένα βάρος στην πλάτη. Και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να αντιστρέψει το κλίμα, αν μάλιστα τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν τα ιδανικά.

ΑΡΣΕΝ ΒΕΝΓΚΕΡ

Παρουσιάζει ενδιαφέρον η περίπτωσή του. Η δουλειά που κάνει τόσα χρόνια στην Αρσεναλ είναι πολύ καλή, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να βρεθεί σε θέση πρωταγωνιστή. Εχει κατηγορηθεί ότι δεν ξοδεύει τα διαθέσιμα χρήματα για μεταγραφές. Ομως, γνωρίζει όσο λίγοι στον κόσμο να δουλεύει με νέους ταλαντούχους παίκτες. Και η Γιουβέντους έχει αρκετούς τέτοιους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα και να κλείσουν τρύπες στο ρόστερ χωρίς να χρειαστεί κάποια μεταγραφή. Είναι σοβαρός και μετρημένος και θα ταίριαζε στο προφίλ των «μπιανκονέρι», αν η διοίκηση αποφάσιζε να πάρει ένα μίνι ρίσκο με την περίπτωσή του.

ΑΛΛΟΙ

Φυσικά δεν είναι μόνο οι προαναφερθέντες που θα μπορούσαν να έρθουν στην ομάδα. Υπάρχουν και οι άλλοι, όπως ο Γιούργκεν Κλοπ, οι οποίοι έχουν την ικανότητα να καθίσουν στο τιμόνι της ομάδας.


Οπως και να έχει, το σημαντικότερο είναι να κλείσει γρήγορα το ζήτημα και να υπάρξει αρκετός χρόνος, ώστε η ομάδα να συγκεντρωθεί στο βασικό που είναι ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς. Στις αλλαγές και τις προσθαφαιρέσεις που πρέπει να γίνουν για να ανέβουμε επίπεδο ως σύλλογος.


Εσείς τι πιστεύετε; Θα έχουμε πάλι προπονητολογία φέτος; Ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Κόντε σε περίπτωση που αποφάσιζε να αποχωρήσει από τη Γιουβέντους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



 

© Copyright by Bianconero Greco | Template by BloggerTemplates | Blog Templates at Fifa World